Kako odabrati savršen tepih?
colorful carpet

Datum

Kategorija

Autor

Komentari

Dobar, kvalitetan i lep tepih mnogo je više od ukrasa za pod i površinskog sloja u enterijerima naših domova, zato obratite pažnju pri izboru istih na nekoliko sledećih kriterijuma. Krenućemo od toga da svi posle napornog dana i te kako volimo da gazimo po mekanom i čistom tepihu, ne razmišljajući o ostatku sveta.

Boja, dezen i visok kvalitet samog tepiha ume da unese toplinu Vašem domu i određenoj sobi. Počećemo od „običnih“ tepiha – ukoliko preferirate ovakav tip, postoji određen niz stvari na koje treba obratiti pažnju:

Teški i gusti tepisi iako deluju nepreporučljivo, zapravo su oni trajni i otporni! Čak je i preporučljivije da budu u drugačijim dezenima, a ne jednobojni.
Izbor materijala je sledeća briga. Kako tepih izgleda, kako se oseća pod stopalima i kako se ponaša zavisi upravo od  vlakna. Vuna je klasičan izbor većine, kao i najpopularniji materijal za izradu tepiha, ali tu je i poliproplen kao sintetička alternativa. Može biti I pomešano, naravno I to bi I bila idealna kombinacija zbog vune koja daje toplotu I poliproplena koji omogućava dugotrajnost.

Cene variraju u zavisnosti od želje, ali I dimenzije. Najobičnijii tepih možete naći I po ceni od par hiljada, ali I od par desetina hiljada. Najskuplji su svakako prirodni vuneni tepisi sa domaćeg tržišta.
Još jedan besplatan savet je da nikada ne idete za čim I većina ide I ne birate ono što većini odgovara jer imate svoje preferencije I uređujete svoj dom. Takođe, korišćenje istog tepiha u celoj kući nije rešenje jer daje utisak monotonosti I nekog kontinuiteta, ali I jeste rešenje jer malim kućama daje utisak da su prostranije.

Ostavite odgovor

JOŠ Postova