Uređenje dnevne sobe – enterijer po vašoj meri
uređenje dnevne sobe

Datum

Kategorija

Autor

Komentari

Dom – simbol prostora koji smo obojili odgovarajućim, toplim detaljima a upravo jedan takav detalj, poput samog enterijernog šlaga na torti – jesu tepisi. Izbor tepiha katkad je teži nego što se čini, on spada u ulaganje u budućnost i predstavlja nešto dugotrajno i vredno, stoga ga treba birati predano i pažljivo. Izbor staze, nešto je jednostavniji ali svakako ništa manje važan. Kompletno uređenje dnevne sobe zapravo zavisi od pomenutih stilskih detalja koji čitavom enterijeru daju posebnu draž, od prostora praveći dom.

Tepisi – kvalitet i toplina

Bez sumnje, svaka prostorija je priča za sebe. Uređenje istih zavisi od mnogih stavki, a jedna od primarnih svakako je senzibilitet vlasnika koji u domu boravi. Pravila ne postoje, te svoj životni prostor uvek treba uređivati shodno svojim potrebama, željama i mogućnostima. Ipak, postoje male tajne velikih majstora, kao i određene sitnice koje svaku prostoriju u stanu ili u kući mogu učiniti istinskim umetničkim delom, a život začiniti neponovljivim, autentičnim kvalitetom.

Danas, fokus stavljamo na uređenje dnevne sobe.

Epiteti kojima bi istu trebalo opisati jesu udobna, topla, prijatna, posebna. Dnevna soba je prostorija u kojoj se odvija najveći broj životnih aktivnosti, kako onoga koji u domu živi, tako i svakoga koji u taj dom uđe. Dnevna soba je sinonim za druženje, za uživanje, sa specifično iskustvo boravka. Stoga, neophodno je potruditi se istu oplemeniti brojnim detaljima, koji su samo naizgled sporedna stavka. Oni su, zapravo, nosioci čitavog prostora. Baš takav detalj jeste tepih. Poseban, kvalitetan, topao, stilski aksesoar koji daje sobi posebnu priču unoseći u prostor neophodnu dozu luksuza.

dnevna soba

Izbor tepiha – investicija u budućnost

Uz adekvatan, vanvremenski tepih – rešićete jedan bitan zadatak pri uređenju enterijera. Rešićete značajnu investiciju jer, izbor tepiha upravo je to – investicija koja traje. Ulaganje, a ne trošak. Stoga, birajte pažljivo. Adekvatan tepih, uz odgovarajuću brigu o istom i redovno čišćenje, trajaće godinama i, što je najbitnije, uvek izgledati besprekorno i kao da ste ga tek uneli u svoj dom. Ovakvim, kvalitetnim dekorativnim komadom ulažete ne samo u kvalitet, već u kompletno zadovoljstvo stanovanja. Životni prostor treba biti ulepšan svim tonovima udobnosti i makar daškom luksuza koji, bez sumnje, svi zaslužujemo.

Izbor tepiha sa sobom donosi upravo to komad pažljivo odabranog luksuza.

Dezeni koje birate zavise od ličnog ukusa; da li je to ekscentrika ili minimalizam, smireni, neutralni tonovi ili, ipak nešto što ne prolazi neprimećeno. Koji god stil da se odaberete, ne zaboravite da se detaljno raspitate o materijalu tepiha, načinu proizvodnje, i održavanja. Što više informacija saznate, to bolje. Ukoliko niste sigurni koji vam tepih najviše odgovara, potražite savet stručnjaka koji će vam pomoći u izboru tepiha po vašoj meri.

Izbor staze – tajne se kriju u sitnicama

Sve gorepomenute stavke u vezi sa tepihom, odnose se i na izbor staze. Ipak, kada donosite odluku o stazi koju ćete odabrati za svoj dom, postoje finese koje treba da znate.

Jedna od njih je ne brzajte.

Prednost staze u odnosu na tepih, jeste ta što je manja, jeftinija, a samim tim i lakša za zamenu. Ipak, neka vas ove stavke ne zavaraju. Staza, iako lakša za zamenu, daleko se više koristi nego tepih, najčešće se nalazi na prolaznim mestima i brže se, uslovno rečeno, troši. Upravo iz tog razloga, posvetite posebnu pažnju izboru odgovarajuće staze. Ako vaš izbor bude delikatan, pažljiv i kvalitetan, staza, poput tepiha, može potrajati dugi niz godina. Kada jednom izaberete vanvremenski kvalitet, nećete imati potrebu za promenom bilo čega, čak i kada za to imate mogućnosti.

Uređenje dnevne sobe – šta treba zapamtiti

Ukoliko bismo dnevnu sobu opisali samo jednom rečju – to bi svakako bila udobnost. Udobnost pre svega, i po svaku cenu. Na sreću, ne postoji ništa čega biste se morali odreći zarad udobnosti. Izbora je mnogo, a možete imati najbolje od oba sveta. Udobnost neretko znači i praktičnost, kvalitet, a uz pomenute epitete ide i vizuelni momenat koji se može prilagoditi vašem domu i istinskom, vrhunskom uživanju, na način na koji sami želite. Uz odgovarajući tim stručnjaka, sve vaše želje postaju stvarnost.

Shodno tome, birajte pažljivo; kako komade nameštaja i dekoracije, tako i ljude sa kojima sarađujete, od kojih kupujete. Raspitajte se o proizvodnji i konsultujte sa profesionalcima. Birajte šta unosite u svoj dom. Uređenje dnevne sobe, kao i celokupnog stana, ne mora biti stres već kompletni užitak. Neka vaš stan bude vaša mala oaza, a jesenji dani idealan su momenat da se upustite u inspirativne planove uređenja enterijera.

Ostavite odgovor

JOŠ Postova