Detalji koji pružaju toplinu Vašem domu
homedecor scaled

Datum

Kategorija

Autor

Komentari

Celokupan izgled Vašeg doma odražava Vaš stil. Dojam koji neko ko ulazi u Vaš dom stekne o prostoru u kojem živite, isti dojam stiče i o Vama samima – Vašem senzibilitetu, estetskom osećaju, pa čak i o karakteru, što i nije tako čudno budući da je Vaš dom odraz Vaših afiniteta, što se manifestuje na razne načine, a jedan od tih načina je izgled doma. Kako osobe koje primate u svoj dom uglavnom uvodite u dnevni boravak, potrebno je urediti ga sa pažnjom i aktivirati svoj umetnički izraz i smisao za estetiku koji posedujete. Dnevni boravak je prostorija u kojoj provodimo najviše vremena, sami, sa članovima porodice ili prijateljima, stoga je neophodno da bude uređen tako da se osećamo prijatno u njemu, bez obzira na aktuelne trendove uređenja. Oslonite se na svoj lični doživljaj i afinitete, vodeći se prvenstveno kriterijumima kao što su udobnost i funkcionalnost. Prema izgledu Vaše dnevne sobe posetioci mogu da zaključe dosta stvari o Vama, a najpre kojem ste stilu uređenja privrženi. Iz tog razloga, imajte na umu da uređenošću dnevnog boravka prezentujete sebe, stoga Vam savetujemo da sa pažnjom i posvešenošću pristupite ovom procesu.

Ne morate angažovati dizajnera enterijera, niti biti verni jednom stilu kako bi Vaš dom izgledao perfektno. Probudite dizajnera u sebi, oslobodite sopstvenu kreativnost, jer je cilj da Vaš dom, a naročito dnevni boravak, bude Vaša oaza mira i prijatnosti. Jednostavno vodite računa da svi elementi dnevnog boravka vizualno odgovaraju jedan drugom, u pogledu boja, forme, teksture, i tome slično. Primarni, osnovni elementi dnevnog boravka su krevet/ugaona garnitura/sofa, sto i televizor, a sekundarni komode, police, i ključno za ovaj tekst, detalji. Detalji su fini elementi koji Vašem dnevnom boravku daju dušu i toplinu, upotpunjuju celokupan izgled ovog prostora i predstavljaju Vašu maštovitost i talenat za uređenje enterijera. Detalji predstavljaju Vašu autentičnost i doprinose unikatnom i jedinstvenom izgledu Vaše dnevne sobe, kao i celokupnog enterijera. Detalji kojima najčešće upotpunjujemo i poboljšavamo izgled dnevnog boravka jesu vaze sa cvećem na stolu, razne figurice i predmeti na policama i komodama, ramovi sa slikama dragih ljudi, mirišljave sveće, knjige, jastučići raznih boja na krevetu, i mnogi drugi. Međutim, najupečatljiviji i najveći detalj u Vašem dnevnom boravku je tepih. Ovaj neizostavni element dnevne sobe u najvećoj meri doprinosi toplini ove prostorije, kao i eleganciji. Zauzima centralnu poziciju dnevne sobe, pored kreveta, stoga je jedan od elemenata koji prvi privlači pažnju.

Važno je da bude dobro uklopljen uz ostatak ambijenta, tako da ne “odskače” previše, već da bude deo koji se savršeno slaže sa drugim delovima prostorije. Birajte tepih pažljivo jer njega ne kupujete često. Uložite koliko je novca potrebno u kvalitetan tepih koji će trajati godinama. Nijansu i dezen tepiha birajte prema boji zidova ili prema boji nameštaja, tako da se suptilno uklapa. U skladu sa stilom u kojem je uređena Vaša dnevna soba, imate na raspolaganju i razne stilove tepiha. Dakle, ukoliko ste ljubitelj orijentalnog stila, persijski tepisi su pravi izbor za Vas. U poslednje vreme, veliki broj osoba favorizuje bohemian ili boho stil, koji je bio popularan šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka kako u odevanju, tako i u uređenju enterijera. Taj stil ponovo oživljava i tako imamo ljubitelje kolorističnih i veselih boja i dezena, što se naročito odražava na izbor tepiha, staza i itisona. Ako ste ljubitelj nepogrešive klasike, verovatno ćete birati mirnije i prirodnije tonove, ili čak jednobojne komade, dok će se oni među Vama, naklonjeni modernom stilu, opredeliti za tepihe i staze za hodnik sa određenim suptilnim motivom, karakterističnim za savremeni stil. Budite uvereni da smo za Vas pripremili tepihe, staze, podove i itisone odgovarajuće za razne stilove uređenja dnevnog boravka, a i čitavog enterijera. Ili još bolje, posetite nas i uverite se sami.

Ostavite odgovor

JOŠ Postova